Als werkgever 

Medewerkers

De Sint Maartenskliniek is vooruitstrevend in haar personeelsbeleid. Om te weten of we voldoen aan de verwachtingen, vragen we onze medewerkers regelmatig hoe zij hun werk ervaren en wat hun mening is over de organisatie. De Sint Maartenskliniek staat in de Top-50 van Beste Werkgevers 2011.

Gedreven

Om te kunnen uitblinken hebben wij competente en gedreven medewerkers nodig. Medewerkers die continu bezig zijn met verbetering en vernieuwing. Binnen de organisatie krijgen en nemen onze medewerkers de ruimte om te groeien, te excelleren en te innoveren. Dit doen zij in een open cultuur. Gericht op dialoog, gelijkwaardigheid en met respect voor elkaar.

Betrokken en loyaal

Medewerkers van de Sint Maartenskliek zijn bovengemiddeld tevreden. Dat blijkt uit het laatste onderzoek onder medewerkers. De betrokkenheid en loyaliteit is uitzonderlijk hoog. Zij ervaren het werk als leuk en uitdagend en ze voelen zich in de Sint Maartenskliniek thuis en gewaardeerd. Belangrijke motivaties om bij de Sint Maartenskliniek te werken zijn:
• relatieve kleinschaligheid
• klantgerichtheid
• de goede reputatie van het ziekenhuis 

Arbeidsvoorwaarden

Op de medewerkers van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en Woerden is de CAO Ziekenhuizen van toepassing. Ook vallen alle medewerkers onder het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

Bijzondere regelingen

Medewerkers kunnen gebruikmaken van een aantal bijzondere regelingen:
• Levensloopregeling, het fietsplan en de regeling voor openbaar vervoer. Informatie over deze regelingen, aanmelding, kosten en dergelijke is te verkrijgen bij de afdeling P&O. Via P&O zijn bovendien kortingpasjes verkrijgbaar voor diverse winkels en bedrijven in Nijmegen en omgeving.
• Op vertoon van de personeelsbadge krijgen medewerkers in het personeelsrestaurant korting op maaltijden, drank en snacks. De badge geeft ook toegang tot de parkeergarage en de fietsenstalling.
• De personeelsvereniging organiseert jaarlijks verschillende activiteiten, zoals een lampionoptocht met Sint Maarten, een Sinterklaasviering voor kinderen van medewerkers, bingo's en de bijeenkomst voor oud-medewerkers.

De Sint Maartenskliniek werkt met een meerkeuzesysteem waardoor het mogelijk is om tijd- en geldbronnen uit te ruilen tegen bepaalde geld- en tijddoelen. Bijvoorbeeld bovenwettelijke vakantie-uren inzetten voor een fiets.